×
Solemaids indlægssåler

Solemaids-sulorna

Vill du veta mer om Solemaids-sulorna och hur de fungerar? Läs här.

Solemaids: Dansk tillverkning med känsla för kvalitet

Det är fortfarande viktigt för Per Øllgaard, som grundade Solemaids, att varje par sulor ska göra skillnad för det enskilda barnet.

Därför är det avgörande att sulorna tillverkas lokalt i Danmark. På så sätt kan Per hela tiden vara nära arbetet och säkerställa den höga kvaliteten i alla leden i tillverkningsprocessen. Det har varit ett speciellt arbete att etablera en välfungerande produktion där flera av processerna fortfarande görs för hand och där sulan byggs upp av flera olika skikt av material. Sulorna ska nämligen fortfarande kunna anpassas precis till det behov det enskilda barnet har.

CE-märkt sula

Solemaids ska vara en säker produkt som föräldrar och barn tryggt kan använda. Därför är sulorna CE-märkta. Märkningen innebär att sulorna uppfyller ”väsentliga säkerhetskrav”. För Solemaids betyder det bland annat att materialet som sulorna är uppbyggda av testas löpande, både vad gäller kemiska, fysiska och mikrobiologiska egenskaper.

Läs mer om hur sulan fungerar här.

Solemaids-sulorna: Historia

Den stora resan med sulorna startade i en liten källarlokal för över 10 år sedan, när Per Øllgaard började tillverka sulor för att hjälpa barn med hälproblem. Sedan dess har efterfrågan ökat och tillverkningen av sulorna har flyttat till större lokaler i Viborg, Danmark.

Ännu fler unika lösningar för sulor på väg.

Per Øllgaard arbetar hela tiden med att skapa nya sul-lösningar, som kan avhjälpa fotproblem hos både barn och vuxna. Och inspirerad av Solemaids-sulornas uppbyggnad är Solemaids så smått igång med att utveckla fler unika sulor, som bl.a. kan hjälpa mot hälsporre och inflammerad hålfotssena hos vuxna.

Cookies